کافی‌شاپ، یکی از کسب‌وکارهای پرسود و جذاب این روزهاست که بسیاری از افرادی که به دنبال یک شغل پایدار با حاشیه سود خوب هستند، ایده راه‌اندازی آن را در سر دارند. اگر زمان زیادی را در صفحات وب به جست‌وجوی پیدا کردن یک راهنمای جامع درباره راه‌اندازی کافی‌شاپ کوچک گذرانده‌ اما به هدف‌تان دست نیافته‌اید، این مقاله مخصوص شماست.

انتخاب مکان مناسب، تهیه تجهیزات، طراحی منو، استخدام کارکنان و بازاریابی از جمله عواملی هستند که رشد و بقای این کسب‌وکار را مستقیما تحت تاثیر قرار می‌دهند. در ادامه، هر یک از مراحل اساسی جهت راه‌اندازی یک کافی‌شاپ کوچک به طور کامل توضیح داده شده است.

نمایی از یک فنجان با زمینه کافه بار در یک کافی‌شاپ کوچک

برای راه‌اندازی کافی‌شاپ کوچک چقدر سرمایه لازم است؟

سرمایه اولیه موردنیاز برای راه‌اندازی یک کافی‌شاپ کوچک تحت تاثیر عوامل مختلفی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موقعیت مکانی، متراژ فضا، کیفیت تجهیزات و دکوراسیون مورد نظر اشاره کرد. لیستی از تجهیزات موردنیاز به همراه محدوده قیمت تقریبی آن‌ها در جدول زیر ارائه شده است:

تجهیزاتمحدوده قیمت بر حسب تومان
دستگاه اسپرسو دوگروپ۷۰ تا ۱۵۰ میلیون
آسیاب قهوه صنعتی۱۰ تا ۴۰ میلیون
یخچال صنعتی۳۰ تا ۸۰ میلیون
بلندر (مخلوط‌کن)۸ تا ۲۰ میلیون
میز و صندلی مشتریان۲۰ تا ۵۰ میلیون
ظروف و لیوان‌های سرو۵ تا ۱۵ میلیون
سیستم صندوق و نرم‌افزار حسابداری۱۰ تا ۳۰ میلیون
مواد اولیه (قهوه، شیر، چای، شکلات و…)۵ تا ۱۵ میلیون
دکوراسیون و نورپردازی۵۰ تا ۱۰۰ میلیون
اجاره مکان (ماهانه)متغیر بر اساس منطقه

نکته: با توجه به نوسانات دلار در بازار، تمامی قیمت‌های درج شده در این مطلب مربوط به زمان انتشار مقاله می‌باشند. برای استعلام قیمت می‌توانید با پشتیبانی سایت تماس حاصل فرمایید.

با توجه به مواردی که در این جدول ذکر شد، برای تاسیس یک کافی‌شاپ کوچک معمولا به سرمایه‌ای بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارید. 

تجهیزات تخصصی موردنیاز در کافی شاپ

مراحل راه‌اندازی کافی‌شاپ کوچک

راه‌ اندازی کافی‌شاپ کوچک مراحل مختلفی دارد که در ادامه این قسمت به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

1. تحقیقات اولیه برای راه‌اندازی کافه کوچک

پیش از انجام هر اقدامی، می‌بایست درباره بازار کسب و کاری که قصد دارید در آن فعالیت کنید، تحقیقات و بررسی لازم را انجام دهید. این مرحله شامل موارد زیر است:

  • تحلیل بازار: در تحلیل بازار می‌بایست رقبا را از جنبه‌های مختلف بررسی کرد، مشتریان هدف را شناخت و روندهای صنعت قهوه را ارزیابی کرد.
  • تدوین طرح کسب‌وکار: در ابتدای کار ماموریت خود را مشخص، اهداف خود را از راه‌اندازی کسب و کار تعیین و هزینه‌ها و درآمد را پیش‌بینی کنید.
  • انتخاب مکان مناسب: موقعیت جغرافیایی و میزان دسترسی مکانی که انتخاب می‌کنید، بسیار مهم است. پیشنهاد می‌شود کافی‌شاپ را در محله‌ای راه‌اندازی کنید که میزان رفت‌وآمد در آن بالا باشد. کافی‌شاپ‌هایی که در نزدیکی به مراکز تجاری یا دانشگاهی واقع شده‌اند، معمولا جذب مشتری بالایی دارند.

2. طراحی داخلی و دکوراسیون

مشتری پیش از اینکه کیفیت نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های کافه شما را بسنجد یا از قیمت‌های شما شگفت‌زده شود، تحت تاثیر دکوراسیون و فضاسازی که در کافی‌شاپ کار شده قرار می‌گیرد. فراموش نکنید که انتخاب تم و سبک متناسب با سلایق و علایق جامعه هدف، می‌تواند به ایجاد فضایی دلنشین کمک کند. در این باره به نکات زیر توجه کنید:

  • استفاده از نورپردازی مناسب و رنگ‌های گرم می‌تواند موجی از احساس آرامش را به مخاطب القا کند. همچنین استفاده از پالت رنگی روشن با جزئیات ساده، می‌تواند فضای کافی‌شاپ شما را بزرگ‌تر از مقدار واقعی خود نشان دهد. 
  • چیدمان فضای نشستن را به گونه‌ای انجام دهید که حریم شخصی مشتریان حفظ شود تا احساس راحتی بیشتری داشته باشند. استفاده از میزهای گرد به دلیل عدم وجود گوشه و همچنین مبلمان چند منظوره، مناسب فضاهایی است که با کمبود فضا مواجه هستند.
  • استفاده از سبک مینیمالیسم، صنعتی، مدرن، روستیک و همچنین به کار بردن آینه در طراحی دکوراسیون داخلی، ضمن مناسب بودن برای دیزاین فضاهای کوچک، می‌تواند به متمایز جلوه دادن برند شما هم کمک کند.

دیزاین روشن و مینیمال یک کافی‌شاپ کوچک

3. تأمین تجهیزات و لوازم مورد نیاز

برای ارائه بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات به مشتریان در یک کافی‌شاپ کوچک، تجهیزات استاندارد نیاز دارید. برخی از مهم‌ترین این لوازم عبارت‌اند از:

  • دستگاه‌های قهوه‌ساز: مهم‌ترین نوشیدنی‌ها و خوراکی‌هایی که در کافی‌شاپ‌ها به مشتریان ارائه می‌شود، بر پایه قهوه تهیه می‌شوند. از جمله لوازم مورد نیاز برای این منظور می‌توان به دستگاه اسپرسوساز، آسیاب قهوه، فرنچ پرس، کمکس و … اشاره کرد.
  • یخچال و فریزر: برای حفظ تازگی مواد اولیه فاسد شدنی مانند شیر، آبمیوه‌ها، خامه و … آن‌ها را در یخچال و فریزر نگه می‌دارند.
  • لوازم دکوراسیون: از جمله این لوازم می‌توان به میز و صندلی، تابلوها و ابزار نورپردازی اشاره کرد.
  • لوازم نظافتی: تمیزی و پاکیزه بودن کافی‌شاپ شما برای همیشه در ذهن مشتری باقی خواهد ماند. این موضوع حتی می‌تواند در تصمیم‌گیری مشتری برای انتخاب شما در دفعات بعد هم تاثیر زیادی داشته باشد. از این رو لوازم نظافتی مانند مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده، طی، سطل، جارو و غیره را به لیست اقلام مورد نیاز کافی‌شاپ خود اضافه کنید.
  • لوازم جانبی: تمپر، پیچر، ترازو، شیکر و سیروپ‌های مختلف

محصولات پیشنهادی برای کافی‌شاپ شما:

برخی از محصولات کاربردی برای کافی‌شاپ‌ عبارت‌اند از:

  • دستگاه اسپرسو ساز دو گروپ برازیلیا ۵۰۰ مقرون‌به‌صرفه و مناسب برای فضاهای کوچک
  • قهوه برند توکا جهت تهیه اسپرسو باکیفیت و دیگر نوشیدنی‌های قهوه
  • سیروپ مونین برای اضافه کردن طعم‌های جذاب و متنوع به نوشیدنی‌ها

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید لیست کامل تجهیزات مورد نیاز کافی شاپ را بررسی کنید، توصیه می‌کنیم مطلب لوازم کافه چیست؟ تجهیزات ضروری برای راه‌اندازی کافی‌شاپ را مطالعه کنید. در این مقاله ما لیستی کاملی از همه لوازم ضروری کافی شاپ را جمع‌آوری کردیم.

4. طراحی منو متناسب با فضای کافی‌شاپ

در یک منوی جذاب و مشتری‌پسند انواع مختلفی از نوشیدنی‌های سرد و گرم، میان‌وعده‌های سبک و دسرهای متنوع وجود دارد. 

در طراحی منو به نکات کلیدی زیر توجه کنید:

  • با موجود کرد انواع نوشیدنی‌ها اعم از اسپرسو، کاپوچینو، ماکیاتو، موکا، لاته، آمریکانو، چای ماسالا و… در انتخاب‌های مشتری تنوع بیشتری ایجاد کنید.
  • برای افرادی که از رژیم‌های مختلف مانند رژیم گیاهی پیروی می‌کنند هم گزینه‌ها خاصی در نظر بگیرید.
  • قیمت‌ها را با توجه به هزینه مواد اولیه، هزینه‌های جانبی و قدرت خرید مشتریان تعیین کنید.

5. استخدام و آموزش پرسنل

یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت یک کافی‌شاپ که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است، استخدام کارکنان حرفه‌ای و خوش‌برخورد است. برای تحقق این هدف:

  • نیروهای باتجربه استخدام کنید یا از افرادی استفاده کنید که به یادگیری علاقه بالایی داشته باشند.
  • پوزیشن شغلی باریستا می‌بایست به کار با دستگاه‌های قهوه، اصول سرویس‌دهی و تعامل با مشتری مسلط باشد.
  • جهت ایجاد تجربه‌ای دلپذیر برای مراجعه‌کنندگان، برخورد دوستانه و مشتری‌مداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

6. بازاریابی و تبلیغات

این روزها اهمیت بازاریابی و تبلیغات در موفقیت همه‌ی کسب و کارها به وضوح به چشم می‌خورد. برای جذب مشتریان بیشتر به استراتژی بازاریابی کاربردی و مؤثر نیاز است:

  • برای بیشتر دیده شدن تبلیغات می‌توانید از بسترهای پرمخاطبی مانند شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، وب‌سایت، تیک‌تاک و … استفاده کنید.
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه و ارائه تخفیف‌های افتتاحیه، می‌تواند به جذب مشتریان بیشتر کمک کند.
  • با اینفلوئنسرهای حوزه غذا و نوشیدنی همکاری کنید.
  • جهت تشویق مشتریان به مراجعات مکرر، راه‌اندازی برنامه وفاداری یک ایده جذاب است. 

جمع‌بندی راه‌اندازی کافی‌شاپ کوچک

برای راه‌اندازی یک کافی‌شاپ کوچک، ابتدا باید به تحقیق و برنامه‌ریزی دقیق بپردازید. انتخاب مکان مناسب و تامین تجهیزات باکیفیت از جمله مراحل کلیدی هستند. همچنین، برآورد هزینه‌ها و تعیین بودجه اولیه، که معمولاً بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان تخمین زده می‌شود، ضروری است. طراحی منو و دکوراسیون جذاب نیز می‌تواند به جذب مشتریان کمک کند. در نهایت، بازاریابی مؤثر و ارائه خدمات با کیفیت برای موفقیت در این کسب‌وکار حیاتی است.